BLOGPOST

  • Sandra Overbeek

ZINTUIGEN PRIKKELEN // ETALAGE


Het eerste dat een voorbijganger ziet van jouw winkel is de etalage, jouw visitekaartje!

De gemiddelde voorbijganger kijkt slechts 7 seconden naar een etalage.

Hier komt het eerste keuzemoment van de klant; voel ik mij aangetrokken bij het zien van jouw etalage? Nodigt het mij uit om een kijkje te nemen; geeft het inspiratie; krijg ik een te

“wauw-gevoel”; geeft het mij een glimlach of word ik uitgedaagd?Tevens zorgt een etalage een herkenning van het winkelconcept. Het versterkt niet alleen het retailmerk, maar vestigt ook terugkerend de aandacht op jouw winkel. Erg belangrijk want dit creëert nieuwe verkoopkansen.

Het is verstandig om een jaarplanning te maken voor jouw etalage. Een goede planning voorkomt chaos. Houd rekening met het afbouwen, opruimen en opnieuw inrichten. Om een waardevolle etalage neer te zetten zijn er bepaalde zaken waarmee je rekening moet houden: zijn er trends, acties en aankondigingen die meegenomen moeten worden? Wil je een bepaald thema voor je producten waarop je in wilt spelen? Welke producten krijgen een hoofdrol? In welke buurt is jouw winkel gevestigd, wie zijn jouw buren?


Digitale en/of interactieve etalage

Met de techniek van tegenwoordig kun je ook gebruik maken digitale en interactieve etalages. Steeds meer etalages worden uitgerust met digitale schermen, je kunt hierdoor altijd blijven communiceren met je klant, zelf buiten openingstijden. Bijvoorbeeld van het uitgaanspubliek dat ’s avonds langs de winkel komt of juist van de oudere consument op de zondag- of maandagochtend. Het is een investering, echter levert het jou altijd een vernieuwende, inspirerende en uitdagende etalage op die a-la-minute te wijzigen is en je kunt direct inspelen op actualiteiten!


Hieronder een inspirerend voorbeeld wat je met een interactief led scherm kunt bereiken!

Bron: OBSCURA DIGITAL, VIMEO


Wees bewust van het belang van een terugkerende, inspirerende en vernieuwende etalage. Bedenk bij alle plannen die je maakt hoe je zoveel mensen zo snel mogelijk laat weten dat er nieuwe dingen te zien en te ervaren zijn; gebruik hiervoor jouw social media kanalen.

Belangrijk is dat jouw etalage aansluit bij jouw bedrijfsidentiteit, merkbeleving, fysieke- en digitale winkel en social media uitingen.


Look and Feel Style Concepts kan jouw perfect adviseren en inspireren om jouw etalage het blijvende WOW-effect te geven en te blijven houden!

Boek een gratis inspiratiesessie via onze website:

https://www.lookandfeel.eu/gratis-inspiratiesessie

84 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven