BLOGPOST

  • Sandra Overbeek

Waarderen wat echt belangrijk is | Trends 2022

Als de coronacrisis ons één ding leert is dat we ons weer bewust worden van wat echt belangrijk is. We mogen minder, maar waarderen weer méér. Deze nieuwe mindset heeft ook een onmiskenbare impact op de (interieur)trends van 2022. In deze blog blikken we vooruit op enkele post corona trends.


Een ander knuffelen, bij elkaar op bezoek, lekker uit eten, op vakantie… dingen die eerder vanzelfsprekend waren, zijn dat door corona niet meer. De pandemie heeft onze wereld letterlijk kleiner gemaakt waardoor we weer stilstaan bij wat we echt nodig hebben. Doordat we ineens veel tijd thuis doorbrengen is ons huis onze safe place geworden. Een ontwikkeling die we terugzien in de trends voor 2022.
Puur natuur


Sinds de tweede lockdown staat ons gehaaste leven on hold. Van hoe meer hoe beter gaan we weer naar de basis. Dit zien we terug door het gebruik van natuurlijke materialen in meubels, maar ook op vloeren, muren en plafonds. Denk aan eenvoudige witte tegels en gepolijst hout, bamboe en steen.Andere natuurlijke materialen die we terugzien in de (interieur)trends van 2022 zijn leder, riet en linnen. Met deze natuurlijke elementen creëer je een oase van rust, waar zeker in deze tijd grote behoefte aan is. En it’s all about the details! Accessoires zoals een papieren kaart of notitieboekje maken de warme en serene sfeer helemaal af.


De zorg als voorbeeld


We roepen het al maanden: onze helden van de zorg. Het is dan ook een mooi eerbetoon dat we elementen uit de zorg terugzien in de trends van 2022. Dit zit hem onder andere in kleurgebruik, zoals bijvoorbeeld Pantone Honeydew, afgeleid van de mondkapjes en uniformen van zorgmedewerkers. Clean en eenvoudig, maar wel elegant en met oog voor detail en hier en daar een gelaagd schaduweffect.


Subtiel transparant


Eveneens geïnspireerd door de zorg is de transparantie die we gaan zien. Mondmaskers en -schermen zijn bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Dit vertaalt zich naar o.a. onze interieurs in de vorm van transparante materialen en een eenvoudige sfeer, gecombineerd met een robuuste, minimalistische uitstraling.
Advies of inspiratie nodig?

Wil je weten wat deze wat deze trend voor jou kan doen? Voor welke trend of stijl je ook kiest, belangrijk is dat jouw interieur, etalage, kantoor of showroom aansluit bij jouw bedrijfsidentiteit en merkbeleving. Wil je advies of inspiratie voor jouw interieur of hulp bij het creëren van een onuitwisbare merkbeleving? Wij helpen je graag! Boek een gratis inspiratiesessie via onze website:https://www.lookandfeel.eu/gratis-inspiratiesessie


Recente blogposts

Alles weergeven