BLOGPOST

  • Sandra Overbeek

GEURBELEVING

Bijgewerkt: 15 jan 2020

Alleen unieke geuren creëren nieuwe herinneringen. Hoe vaker het geur moment, hoe sterker de emotionele binding. Ruiken doe je met je neus, maar je hersenen spelen een belangrijke rol hierbij. Geur heeft een groot effect op smaakbeleving. Maar liefst 90% van uw smaak wordt bepaald door geur! Zo koppel je het aan jouw merk of ervaring.


Voor jouw bedrijf is het dus erg van belang dat hier de juiste geur aanwezig is. Neem bijvoorbeeld eens een ziekenhuis of verpleegtehuis, je kent wel de soms onaangename geur die direct bij binnenkomst al negatieve associaties oproept. Dit zorgt voor een gevoel van onbehagen. Met geurmarketing in de entree en in wachtruimtes kunt je bezoekers en patiënten ontvangen met een aangename, rustgevende geur die hen direct op het gemak stelt en stress, irritatie of angst vermindert. Een kalmerende geur in een wachtkamer wordt als minder stressvol ervaren.

Zo zijn er legio voorbeelden waar geur(beleving) een belangrijke en positieve rol speelt. Vaak gaat dit hand in hand met de juiste muziekkeuze. Als dit perfect op elkaar is afgestemd, is het een gouden combinatie voor jouw bedrijf! Wij ontwerpen stijlconcepten waarin wij dit belangrijke element meenemen. Alles hoort bij elkaar te kloppen, ook de geur! Mensen werken prettiger in een aangename omgeving en jouw klant komt zeker terug!Hoe moeilijk het is om een juiste geur voor je bedrijf te bepalen, ervaren we op dit moment zelf. Onze nieuwe huisparfum is een heel proces, maar wat is het leuk als je de juiste combinatie hebt gevonden! Nog even geduld!

Ben je benieuwd wat geur voor jouw bedrijf kan doen? Daag ons uit!

https://www.lookandfeel.eu/contact


80 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
</