BLOGPOST

  • Sandra Overbeek

Fysieke & digitale winkels smelten ineen

Bijgewerkt: 15 jan 2020

Vaak krijgen wij de vraag of fysieke winkels nog wel overlevingskans hebben in deze tijd. Volmondig zeggen wij JAZEKER! We merken alleen dat sommige retailers (winkels / salons / dienstverlening) hun mindset een boost zullen moeten geven, het gaat er namelijk meer om HOE je een product verkoopt. Totaalbeleving!

Sinds ongeveer 2018 hebben we steeds meer te maken met de beleving-economie. Overal in de retail-branche vind je dit terug: van mooi ontworpen shoppingcentra tot retailers die reeds aanbieden dat de producten die je vandaag besteld, ook vandaag al worden geleverd! De focus wordt verlegd naar een afgestemde ervaring voor de klant. Welk kanaal de klant ook gebruikt, computer, mobiele telefoon, de fysieke winkel of reclamemateriaal, alles is op elkaar afgestemd. Ook worden er steeds meer technische snufjes ingezet om ons zo snel mogelijk te voorzien van onze winkelbehoefte.


Wij vinden en voelen het als fijn als alles op elkaar afgestemd.


* Het verschil tussen " Bricks & Clicks " lost bijna op! #storeofthefuture


Een uitdaging voor retailers is om een relevante en betekenisvolle klantbeleving te bieden binnen de klantreis voor zijn/haar product of dienst.

We merken dat er grote verschillen te zijn tussen de ervaringen die retailers leveren en de verwachtingen van klanten. De belangrijkste redenen hiervoor is dat retailers vaak investeren in nieuwe producten, diensten en mogelijkheden zonder rekening te houden met de behoefte van hun klant.


Komen de volgende vragen bij je op als je denkt aan je eigen onderneming:

- Past mijn stijl nog bij mijn onderneming? Is dit wat ik uit wil stralen en

weten de klanten mij te vinden?

- Ken ik mijn klant en hoe luister ik naar mijn klant? Klopt dit nog met mijn huidige

onderneming?

- Wat is de beleving in mijn winkel?

- Is er synergie en beleving tussen interieur, website, reclame uitingen, kleding etc.?

- Staan mijn collega's in hun kracht? Zijn ze gemotiveerd?

- Ben ik maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen? Heb ik "groen" in mijn bedrijf?

LOOK and FEEL Style Concepts levert maatwerk in de vorm van een uniek stijlconcept voor jouw (retail)bedrijf. Alles sluit naadloos bij elkaar aan, van website tot showroom en van geur, social media tot logo en alles wat er tussen in zit. Eén bedrijf die alles voor je regelt.


Onder het genot van een kopje koffie of thee, gaan we graag het gesprek met je aan en kijken we wat we voor jou kunnen betekenen!70 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven